Elérhetőség

Állok rendelkezésére bármilyen kérdésben:
Tomcsányi András
Telefon: 20/979-1161
Fax:26/393-295
Email: tomoszbt@gmail.com
Várom szíves érdeklődését!

Lépcső

A Tomosz Bt. külső és belső fa lépcsők készítését is vállalja első osztályú borovifenyő-, bükk-, és tölgyfa felhasználásával. Egyedi elképzeléseit megvalósítjuk, igény szerint a lépcsők tervezéséhez is segítséget nyújtunk. A lépcső a ház központi eleme, ezért fontos, hogy megfelelő méretű, kivitelezésű legyen. Lépcsőinket az ergonómia és a kihasználható hely figyelembe vételével alakítjuk ki. Mint minden gyártmányunkra, a lépcsőkre is garanciát vállalunk.

Az általunk készített lépcsők leggyakrabb típusai:

  • Önhordó lépcső
  • Homloklap nélküli lépcsők
  • Köríves lépcsősor
  • Félfellépős lépcsők
  • Acélvázas és favázas lépcsők

A lépcsők felülete a faanyagtól és rendeltetésétől függően lehet Gemini parkettalakk, kétkomponensű pur lakk, Invebi SK lakk, valamint Milesi pác – Milesi lépcső-lakk egyaránt.

A képen egy homloklap nélküli önhordó lépcső látható, ami referenciáink között található.

Lépcső kisokos

Milyen szempontokra érdemes odafigyelni a lépcső megtervezésénél?

A lépcső helyigénye: Amennyiben a rendelkezésre álló hely nem túl nagy, a lépcső kialakításánál törekedni kell a helytakarékos, ugyanakkor kényelmesen használható lépcső szerkezet és design kialakítására

A lépcső biztonsága: Egyes merészebb, modern lépcső trendek teljesen mellőzik a lépcső legfőbb biztonsági részét, a lépcsőkorlátot, illetve a lépcső fokainak elrendezése túl szellős (nagy a táv köztük), vagy túl keskenyek a lépcső lapjai. Ez mind baleset forrása lehet, és különösen kerülendő kisgyermekes családoknál, illetve idősebb családtagoknál. Hosszabb lépcsősor esetén a csigalépcső szédülést okozhat egyeseknél a lefelé haladásnál

A lépcső stílusa: A lépcső stílusának, külső megjelenésének harmonizálnia kell a helyiség stílusával, hiszen a lépcső meghatározó eleme a lakásnak/irodának. A lépcső jellegéből és méretéből adódóan erőteljesen kihat az enteriőr, a szoba hangulatának kialakítására.

A lépcső igénybe vétele: A számtalan lépcső variáció közül ajánlott olyan megoldást választani, ami igazodik az igénybe vételhez, azaz a lépcső napi szintű „forgalmához”, használóinak létszámához és életkori jellegzetességeihez. Ahol a lépcső nagyfokú igénybe vételnek van kitéve, célszerű olyan felületkezelést alkalmazni, ami jól bírja a gyakori tisztítást és kopásálló.

Ajánlatkérés

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Telefon (kötelező)

Tárgy

Üzenet

captcha